maanantai 27. lokakuuta 2008

Viemäri ja muuta sekavaa

Tänään tontilla kävi melkoinen myllerrys, kun viemärin urakointiporukka tuli vetämään paineviemärin. Kahden kaivinkoneen ja kolmen "apumiehen" hommissa ei juuri nokka pääse tuhisemaan. Pihan reunaan upotettiin säiliö, johon yhdistettiin talosta tuleva viettoviemäri. Säiliössä on silppuripumppu joka räjäyttää paskit kohti itää.. ..siis ensimmäiset 300 metriä, joka jälkeen meidän liittymä yhdistyy runkoviemäriin.

Viime viikolla sähkärit kävivät vetämässä piuhat väliseiniin. Eristämisen jälkeen toisetkin puolet on jo levytetty ja tänään timpurit löivät jo ensimmäisiä levyjä kattoon. Uunitkin ovat jo valmiimmat, vain pinnat puuttuu. Vielä ei olla ehditty ottamaan savuja. Odotellaan myös piipun pellittäjää. Sama kaveri tekee vielä ikkunapellit.


Takkaleivinuuni läjättynä


Kellarin takka. Kuvien oton jälkeen luukutkin ovat jo asennettu paikoilleen.


Eteisen piuhaviidakkoa


Eeva villoittamassa väliseinää.


Vaimennusta asennettuna.


Viikonloppuna luovuimme maanmainiosta taukotuvastamme. Erittäin suuret kiitokset Jannelle ja Miialle lainasta. Kuvassa näkyvää patenttiratkaisua emme käyttäneet yleisellä tiellä.. Huomatkaa kuskin keskittynyt ilme ja pihalla oleva luu..


Viemärin asennuksen dokumentoitihommiin ehdin vähän jälkijunassa. Tässä vaiheessa säiliö on jo piilossa ja kaivinkoneet rymyävät horisontissa.


Siellä ne männöö. Ensimmäinen kaivaa ojaa auki, keskellä kaverit asentavat putken ojan pohjalle ja toinen kaivuri peittää ojan. Ammattimaista toimintaa.


Jälkiä siivoilemassa. Huomenna sama porukka upottaa maalämmön keruuputkiston taustalla olevaan peltoon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Vielä ollaan joo pääsemässä eroon kipsilevyistä.Tarkistin mieheltä ja ne ei siis o sitä kovempaa kipsilevyä vaa sitä ihan tavallista mutta jos kiinnostaa niin laita mailia hanna.tiittanen@netti.fi