sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Uudessa kodissa.

Ensimmäinen päivitys uudesta kodista käsin. Reilu viikko ollaan nyt asuttu täällä ja hyvin on nukuttanut. Hereillä ollessa olemme olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen sekä kantaneet tavaraa sisälle. Muutto on vielä vaiheessa: Motivaatiokämppä alkaa olla jo tyhjillään, mutta vielä olisi yksi täysi autotallillinen tavaraa jäljellä. Onneksi autotallin vuokrasopimus on voimassa tämän kuun loppuun..

Se on muuten jännä, miten viime hetken paniikki yllättää aina. Ei auta, vaikka projekti on kestänyt jo yli kaksi vuotta. Onneksi valmistauduimme tähän paniikkiin huolellisesti lataamalla pattereitamme Portugalin lämmössä viikon verran. Tiesimme, ettei mahdolliset lakot tai tulivuorenpurkaukset tule sotkemaan suunnitelmia ja ajoitimme paluun juuri muutamia päiviä ennen loppuhässäkkää.

Palasimme takaisin raksalle keskiviikkona. Perjantaina oli käyttöönottotarkastus ja lauantaina Kannustalon järjestämä taloesittely. Käyttöönottotarkastuksessa ei ilmennyt mitään suurempia. Sähköuunin kiinnitys kalusterunkoon puuttui ja teknisessä tilassa maasta tulevat läpiviennit pitää tiivistää radonin varalta. Tarkastuksen jälkeen loppuhommat jatkuivat aina aamukolmeen asti. Vajaan neljän tunnin unien jälkeen sinkosimme takaisin raksalle tekemään viimeisiä siivouksia ennen taloesittelyn alkamista.

Mukana taloesittelyssä oli myös HomeControl Finland, Parma-keittiöt ja Joensuun Kuva ja Ääni. Tuleva esittely antoi mukavasti motivaatiota saada koti valmiiksi ennen lauantaista h-hetkeä. Esittelyn alkaessa ei ollut enää kesken kuin takakaiuttimien kiinnittäminen.

Esittely meni mukavasti ihmisten kanssa tarinoidessa. Paikalla kävi myös muutama blogin seuraaja. Terveisiä vaan ja menestystä tuleviin rakennusprojekteihin! Sen verran oli talonväki väsynyt, ettei juuri muisteta mitä ollaan selitetty.

Alla oleva kuvasarja on otettu heti esittelyn jälkeen. Tällä hetkellä näkymät ovat taas hieman sekaisemmat..


Olohuone ruokailutilan suunnasta.


Ruokailutila olohuoneen suunnasta.


Eteinen olohuoneen suunnasta.


Makkari.


Keittiö eteisen suunnasta.


Keittiö ruokailutilan suunnasta.


Pikkumakkari


Toinen pikkumakkari


Yläkerran wc. Peilin sijoitus ei ole lopullinen..


Eteinen.


Portaat.


Pukkari.


Pesuhuone.


Sauna.


Pesuhuone saunan suunnasta.
Kodinhoitohuone.


Kellarin wc.


Takkahuone


Takkahuone


Ensipuraisuja kotiteatteriin.

Teatterin laitteistokokoonpano on seuraavanlainen:

Projektori : Optoma HD20
Vahvistin : Denon AVR-1910
Etukaiuttimet : Wharfedale Diamond 10.5
Keskiääni : Wharfedale Diamond 10 CM
Subbari : Wharfedale Diamond 10 GX-SUB
Takakaiuttimet : Wharfedale Diamond 10.1
Kuvat, äänet, pelit ja muut mediat : Sony PlayStation 3

Yhtään kokonaista elokuvaa ei olla vielä ehditty katsomaan. Lähinnä muilta hommilta liiennyt aika on mennyt laitteistoon tutustuessa ja säätäessä, mutta täytyy sanoa, että näyttää ja kuulostaa hyvälle. Pariin vuoteen emme ole ehtineet katsomaan oikeastaan yhtään leffaa, mutta eiköhän tilanne tästä korjaannu, syksymmällä.

Eli sisältäpäin talo on nyt valmis. Ulkona tekemistä vielä riittää. Tärkeinpänä listalla on ulkopuolen maalaus ja kellarin ikkunoiden smyygilaudoitus ja listoitus. Pihamaatakin pitäisi laittaa ja autokatos rakentaa, joten ei tässä vielä tylsistymään päästä.

Hymyilyttää oikeastaan koko ajan.


Lopuksi ukkosmyräkän jälkeistä luonnon väriloistoa.

10 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!! Näyttää TODELLA hienolta!

Kristiina kirjoitti...

Aivan mahtavan näköistä! Ei ihme, että hymyilyttää. Onnea uuteen kotiin!

Sanna kirjoitti...

Onnittelut!

Jonna kirjoitti...

Hienot kuvat hienosta kodista! Onnea!

Ari kirjoitti...

Kiitoksia kaikille. Muuttohommia jatkuvat koko ajan ja tavaraa tuntuu riittävän. Pihahommiinkin olisi kiva päästä. Jatkuvaa menestystä teille kaikille!!

sivu kirjoitti...

onnee! heinäkuun viidennen päivän jälkeen alkaa loma niin pitänee tulla katsomaan lopputulosta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, nyt vasta huomasin bloginne! Onnea uuteen kotiin, monesti olen isoa tietä ohi ajanut ja miettinyt että mitähän tontille kuuluu.

Terveisin Lohkojatyttö

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa sateesta huolimatta hyvää kesän jatkoa.'
www.ttvehkalahti.blogspot.com

Laura Vikiö kirjoitti...

Moikka. Teidän bloginne on meillä rakentamisessa suurin piirtein raamattu, joten ettehän vahingossakaan poista blogia. :D Olemme nyt harkkojen muurausvaiheessa. Lisätietoja osoitteesta riehala.blogspot.fi. Monesti on jo tontilla todettu "kun siinä rosvomäki-blogissakin oli niin" :D Kiitos aivan hurjasti! Ensi viikonloppuna ilosaarirokkiin ;)

Katja kirjoitti...

Käytiin stalkkeroimassa teidän taloprojektia, kun tänne satuttiin eksymään! :) Terkuin Katja ja Antti