tiistai 28. lokakuuta 2008

Maalämmön keruuputkiston asennus

Tänään urakointiporukka upotti 600 metriä keruuputkistoa vieressä olevaan peltoon. Siitä olisi sitten tarkoitus repiä lämmöt mökkiin. Myös kaivinkonekuskien mielestä maaperä soveltuu lämmön keräämiseen loistavasti.

Pihan alituksen kohdalta putkien ympärille laitetiin hieman eristystä.


Sinne uppoavat


Tässä vaiheessa peitellään jo jälkiä.


Kaivinkoneen lavetille ajoa on jännä katsella sivusta. Huomattavasti lystikkäämpää on varmaan olla puikoissa.




Sillä välin sisätiloissa yläkerran sisäkaton levytys on hyvässä vauhdissa.


Olohuoneen kattoa


Levyhissi.

maanantai 27. lokakuuta 2008

Viemäri ja muuta sekavaa

Tänään tontilla kävi melkoinen myllerrys, kun viemärin urakointiporukka tuli vetämään paineviemärin. Kahden kaivinkoneen ja kolmen "apumiehen" hommissa ei juuri nokka pääse tuhisemaan. Pihan reunaan upotettiin säiliö, johon yhdistettiin talosta tuleva viettoviemäri. Säiliössä on silppuripumppu joka räjäyttää paskit kohti itää.. ..siis ensimmäiset 300 metriä, joka jälkeen meidän liittymä yhdistyy runkoviemäriin.

Viime viikolla sähkärit kävivät vetämässä piuhat väliseiniin. Eristämisen jälkeen toisetkin puolet on jo levytetty ja tänään timpurit löivät jo ensimmäisiä levyjä kattoon. Uunitkin ovat jo valmiimmat, vain pinnat puuttuu. Vielä ei olla ehditty ottamaan savuja. Odotellaan myös piipun pellittäjää. Sama kaveri tekee vielä ikkunapellit.


Takkaleivinuuni läjättynä


Kellarin takka. Kuvien oton jälkeen luukutkin ovat jo asennettu paikoilleen.


Eteisen piuhaviidakkoa


Eeva villoittamassa väliseinää.


Vaimennusta asennettuna.


Viikonloppuna luovuimme maanmainiosta taukotuvastamme. Erittäin suuret kiitokset Jannelle ja Miialle lainasta. Kuvassa näkyvää patenttiratkaisua emme käyttäneet yleisellä tiellä.. Huomatkaa kuskin keskittynyt ilme ja pihalla oleva luu..


Viemärin asennuksen dokumentoitihommiin ehdin vähän jälkijunassa. Tässä vaiheessa säiliö on jo piilossa ja kaivinkoneet rymyävät horisontissa.


Siellä ne männöö. Ensimmäinen kaivaa ojaa auki, keskellä kaverit asentavat putken ojan pohjalle ja toinen kaivuri peittää ojan. Ammattimaista toimintaa.


Jälkiä siivoilemassa. Huomenna sama porukka upottaa maalämmön keruuputkiston taustalla olevaan peltoon.

torstai 16. lokakuuta 2008

Yläkerran väliseiniä ja uunipalapeli

Ihan mukavasti on projekti edennyt edellisen postauksen jälkeen. Katto on nyt läpivientejä ja turvakamoja myöten valmis. Ilmastonnin asennus pääsi jo hyvään alkuun yläkerran osalta, mutta sattuneesta syystä siihen tuli pieni tauko. Loput putket pitää asentaa sitten yläpohjassa kikkaillen, katon höyrynsulkumuovit on nyt paikoillaan ja koolaus on tehty.

Väliseinärungot on paikoillaan ja toisen puolen levytkin on kiinni. Ensi viikolla sähkärit tulevat virittelemään johdotukset väliseiniin. Sen jälkeen eristeet paikoilleen ja toiset levyt kiinni.

Parvekkeen lattia on tällä hetkellä laudoitettu umpeen, siihen on tehty kaadot ja se odottelee huovan asennusta. Toivottavasti ensi viikolla bitumointiporukka ehtii ja sää sallii huovan asentamisen. Sen jälkeen parvekkeen kanssa päästäisiin eteenpäin.


Kuva on otettu eteisestä olohuoneeseen päin. Nyt tuossa edessä on jo muurattu väliseinä.


Olohuoneesta vessaan päin

Tänään tontille ilmestyi Kermansaven uunit. Kellariin valittiin Viola takkauuni ja yläkertaan Jouni takkaleivinuuni. Tämän illan jumpan teemana olikin sitten uunien osien kantaminen sisälle. Noin 3 tonnia tavaraa siirtyi lavoilta sisätiloihin, eikä palellut yhtään.


Kellarin takan osat.


Tuohon se tulloo..


Yläkerran takkauunin viimeistä palaa nostamassa. Hassun näköinen palapeli. Harmittaa kun ei ehdi huomenna katsomaan kasausurakkaa.


Keittiön ja olohuoneen välinen harkkoseinä hyvässä nousussa. Takana ruokailutila.

maanantai 6. lokakuuta 2008

Yläkerran lattiavalu

Viime torstaina oli vuorossa yläkerran lattiavalu. Kuvia ei tältä kerralta ole, mutta samanlainen viuhtomista se oli kuin kellarissakin. Tuloksena hyvä ja tasainen lattia. Ontelon päälle laitettiin 10mm routamatto pitämään huolta siitä, että yläkerran lattialämmitys ei lämmittäisi kellarin kattoa. Routamaton päälle tuli sitten sähköt, viemäreiden läpivedot ja lattilämmitysputkisto. Koko komeus piilotettiin sitten n 65mm valulla.


Lattialämmitysmies asentamassa viimeisiä putkia.


Lopputulos. Jakotukki on tällä hetkellä keskeisellä paikalla, mutta se jää kaapin sisään piiloon.


Meikäläinen pistämässä ensimmäistä lapetta umpeen. Myös toinen lape on paria ylintä riviä vaille valmis.

Viime viikolla timpurit laittoivat myös toisen päätykolmion umpeen. Räystälaudat on nyt valmiit koko matkalta, joskin näkyvä pääty on edelleen maalaamatta.